5 Dingen Om Te Verwachten Bij Het Bijwonen Van Kleurplaten Van De Winter | Kleurplaten Van De Winter

Posted on

Dat maak je niet vaak mee: een fondshuis dat uitlegt wat er misging. Carmignac deed het. Het moest ook wel, want de prestaties van de belangrijkste fondsen waren de afgelopen jaren tamelijk dramatisch.

Winter kleurplaat kleurplaten 5 kleurplaat - Kleuren.net - kleurplaten van de winter
Winter kleurplaat kleurplaten 5 kleurplaat – Kleuren.net – kleurplaten van de winter | kleurplaten van de winter
Winter kleurplaat kleurplaten 5 kleurplaat - Kleuren.net - kleurplaten van de winter
Winter kleurplaat kleurplaten 5 kleurplaat – Kleuren.net – kleurplaten van de winter | kleurplaten van de winter
Kleurplaat Sesamstraat Kerst - ARCHIDEV - kleurplaten van de winter
Kleurplaat Sesamstraat Kerst – ARCHIDEV – kleurplaten van de winter | kleurplaten van de winter
5 best kleurplaten images on Pinterest | Preschool, Coloring books ... - kleurplaten van de winter
5 best kleurplaten images on Pinterest | Preschool, Coloring books … – kleurplaten van de winter | kleurplaten van de winter

Gisteren werd bekend dat Edouard Carmignac (71), oprichter in 1989 en grootaandeelhouder (73%) van de gelijknamige Franse vermogensbeheerder Carmignac Gestion het wat rustiger aan gaat doen. Zo zal hij het beheer van het wereldwijde aandelenfonds Carmignac Investissement overdragen aan David Older.

Edouard Carmignac

Deze Older is inmiddels ook benoemd tot co-beheerder van het grote Carmignac Patrimoine, dat net als Carmignac Investissement veel kosten rekent maar de laatste jaren bedroevend heeft gepresteerd. Voor Carmignac Investissement bedragen de jaarlijkse kosten volgens Morningstar 1,99%.

Deze kosten worden geenszins goed gemaakt. Het fonds, dat alleen in groeiaandelen belegd, boekte over de afgelopen 5 jaar een gemiddeld jaarrendement van 4,22%. Daarmee bleef het maar liefst 10,11% per jaar achter op zijn benchmark.

Voor Carmignac Patrimoine, dat in zowel aandelen als obligaties belegt, zijn de kosten 1,76% per jaar en bedroeg de jaarlijkse underperformance over de afgelopen 5 jaar 5,74%. Ook niet goed.

Enfin, de Franse firma Carmignac heeft betere tijden gekend, zo is duidelijk. Iets is de laatste jaren heel erg misgegaan. Maar wat? Tegenover Citywire Selector ging Carmignac met de billen bloot. Het gaf toe dat de laatste jaren exceptioneel slecht waren in de 28-jarige geschiedenis van het bedrijf. Ja, er waren fouten gemaakt.

Zo rekende het fondsmanagement van Carmignac Investissement in 2015 op zwakke economische groei en onderschatte het de impact die QE zou hebben. Dat drukte de fondsresultaten fors. Hoewel Carmignac naar eigen zeggen verwachtte dat de Chinese economie zou vertragen, kwam de beursval van de Chinese beurzen in de zomer van 2015 toch als een verrassing. Tussen juni en oktober verloor de Shanghai Composite 40% van zijn waarde. Dat de euro de laatste tijd zo goed overeind is gebleven, had Carmignac ook niet verwacht.

Maar belangrijker dan deze paar misrekeningen is dat Carmignac sinds 2012 te weinig rekening hield met de grote invloed van de centrale banken op de beurzen. “Beleggers werden aangemoedigd om steeds meer risico’s te nemen en de ontwikkeling van de echte economie te negeren.”

De underperformance van Carmignac Patrimoine moet volgens Carmignac worden toegeschreven aan twee factoren. De eerste is de onverwachte appreciatie van de euro in 2016, waardoor alle buitenlandse beleggingen van Patrimoine rendement inleverden. “Om de marktrisico’s te verminderen en extra kansen te grijpen, is tweederde van Patrimoine buiten de eurozone belegd.”

Wat het sjieke mixfonds ook veel pijn deed was de grote shortpositie Duitse staatsobligaties. “De Europese economie, en de Duitse economie in het bijzonder, draaide steeds beter, waardoor wij rekenden op een stijging van de Duitse rente. Die kwam er niet. Wij wachten er nog altijd op.”

Voor Carmignac zijn de misrekeningen van de laatste jaren geen reden het high conviction beleggingsbeleid aan te passen. Wel is het van plan het beleggingsteam te versterken. Veel verantwoordelijkheid rust er nu op de schouders van David Older. Hij moet het tij gaan keren.

David Older

Older begon oorspronkelijk in 2015 als technologie-expert, maar werd begin 2017 hoofd aandelen. Naast de verantwoordelijkheid voor Carmignac Investissement zal Older ook tekenen voor de aandelenposities in vlaggenschip Carmignac Patrimoine.

Baas Edouard Carmignac blijft Chief Investment Officer en zal naar eigen zeggen de vrijgekomen tijd gebruiken om zich nog meer bezig te houden met strategische assetallocatie. Tevens hoopt hij diepgaande beleggingsideeën te ontwikkelen, die vooral op de lange termijn waarde moeten toevoegen. Er is een forse inhaalslag te maken. Door de populariteit van indexfondsen zijn misstappen snel fataal.

5 Dingen Om Te Verwachten Bij Het Bijwonen Van Kleurplaten Van De Winter | Kleurplaten Van De Winter – kleurplaten van de winter
| Encouraged to my blog, in this time I will provide you with concerning keyword. Now, this is the initial picture:

Kerstklokjes Kleurplaat - ARCHIDEV - kleurplaten van de winter
Kerstklokjes Kleurplaat – ARCHIDEV – kleurplaten van de winter | kleurplaten van de winter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *